Op vakantie in 2050
De wereld ontwikkelt zich uiterst snel. Technologieën waarvan we 30 jaar geleden nog nooit van hadden gehoord, zijn vast onderdeel van ons dagelijkse leven. De mobiele telefoon? Zo lang geleden is het niet dat iedereen in Nederland een mobieltje op zak had. Ook de manier waarop mensen vakanties vieren is veranderd. In de jaren 70 ging de gemiddelde Nederlander met de camper op vakantie. Anno 2018 zijn vliegreizen de normaalste zaak van de wereld. Hoe zullen vakanties eruit zien in het jaar 2050?
Transatlantische treintrajecten
Vliegtuigen zijn behoorlijk snel, en in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zeer veilig. Er zijn echter een paar nadelen. Zo is vliegen zeer schadelijk voor het milieu. Daarnaast kunnen vliegtuigen niet worden ingezet bij zware weeromstandigheden. In de toekomst zou het zomaar kunnen dat je andere continenten kunt bereiken met de trein. Van Amsterdam naar New York met de trein, hoe gaaf zou dat zijn?
Betalen met cryptocurrency
Een trend van de laatste jaren is dat de hele wereld een stuk universeler wordt. Dit kan ook wel eens het einde gaan betekenen van nationale valuta. De Euro, de Dollar en de Chinese Yuan, worden misschien wel vervangen door cryptocurrencies. Voor iedereen die denkt dat dit nooit gaat gebeuren, kijk maar eens rond op het internet. Er zijn al tientallen hotels wereldwijd die Bitcoin en andere crypto’s accepteren als betaalmiddel. Als je nieuwsgierig bent naar andere toepassingen van cryptocurrency en blockchain dan kan je cryptouniversity.nl in de gaten houden.
Onderwater hotels
Ja, we weten het. Onderwater hotels bestaan al. Ze zijn echter op één hand te tellen en voor de meeste mensen onbetaalbaar. Wij hopen dat dit in 2050 anders zal zijn. Hoe gaaf zou het zijn om onder water wakker te worden en tropische vissen langs je hotelkamer te zien zwemmen? De technologie heeft al bewezen dat het goed mogelijk is. Zodra de behoefte zal toenemen zullen er vanzelf meer bedrijven op inspelen. Cntravel heeft al eerder een blog geschreven over de 11 mooiste onderwater hotels ter wereld.
Oordopjes die vertalen
De meeste Nederlanders kunnen zich nog wel verstaanbaar maken in het Duits. En ook een beetje Frans lukt de meeste mensen nog wel. Maar in China wordt dit al een stuk lastiger. In 2050 verwachten wij dat vertaal software nog veel verder is dan momenteel. Iemand die in het Chinees tegen je spreekt zou automatisch vertaald moeten worden naar jouw taal van keuze. Dit gebeurt allemaal door middel van oordopjes. Hierdoor is het mogelijk om een vloeiend gesprek met iemand te voeren die een andere taal spreekt, zonder dat je tussendoor vertalingen moet opzoeken in een woordenboek of op het internet.